Leiriltä paluun jälkeen olen tahkonnut Murun kanssa suunnilleen joka toinen päivä eteenlähetystä, lähihakupillitystä ja etenkin seurausta. Mulle kun tuli "yllätyksenä" se, että ALOssa pitäisi koiran kulkea vierellä vapaana. Treenit on sujuneet hyvin, olen tehnyt tosi lyhyet harjoitukset, että epäonnistumiset jäisivät väliin.

Eteenlähetykset on sujuneet hyvin, noin 95 % kerroista Muru etenee suoraviivaisesti damille, pari kertaa olen joutunut pysäyttämään ja ohjaamaan eteen, kun neiti yrittää kääntyä sivulle. Lähihakupillitys on alkanut menny Murun nuppiin, melko hyvin nokka painuu maahan kun pillitys alkaa. Seuraaminenkin sujuu hyvin, ainakin tälleen ilman häiriötä...

Leirillä saatu neuvo tehdä eteenlähetykset ja hakuruutu motivoituina tuottavat tulosta, Muru todellakin luottaa, että kyllä siellä jotain on, jos kerran sinne lähetetään. Olen myös opetellut jättämän kädellä näyttämisen pois markkeerauksista, jotta Muru todellakin tajuaa eteenlähetyksen ja markkeerauksen lähetyksen eron. Kakkosissa pitää välillä näyttää suuntaa, jos Muru kyttää väärää damia.

Ehkäpä me sitten uskaltaudutaan sinne KHN:n kokeeseen heinäkuun alussa, täytyy vaan olla hermoilematta siellä pahemmin ( joo, se varmaan onnistuukin...) niin Murukin toimii paremmin. Ja leirikouluttajalta saadun neuvon mukaan yritän saada Murun hieman rauhallisemmaksi ennen starttia esim. tekemällä sille hakuruudun ja ottamalla koiran haltuun esim. seurauttamalla, niin ehkä ikävät yllätykset jäävät pois kokeesta (lue: kuumeneminen ja riistan rajuhko käsittely alussa)!!!! Myös riistatreenejä tehdään vain muutama ettei kuumenemista tapahdu niissäkään tilanteissa.

Täytyy myöntää, että jänskättää silti jo nyt...