Viime viikolla treenasin Murun kanssa parina päivänä eteenlähetyksiä ja pysäyttämistä siinä matkalla. Tein silleen, että vein mukamas damin 30-100 metrin päähän maahan, mutta nostinkin sen ylös. Sitten palasin takaisin Murun luo ja lähetin sen eteen. Eka kerta meni vähän plörinäksi, kun neiti ei kuunnellut pilliä vaan lähti haahuilemaan etsien sitä damia. Kutsuin Murun takaisin luokse ja lähetin uudelleen pillittäen hieman aiemmin ja vaativammin. Se alkoi sujua ja tein saman harjoituksen muutaman kerran vaihdellen damin ja Murun välimatkan pituutta. Kun sain Murun pysähtymään pillillä heitin sillä paukkunoudon palkinnoksi. Pari kertaa tein silleen etten pysäyttänyt Murua vaan annoin sen edetä damilla, jonka niinä kertoina jätin paikoilleen. Harjoittelin myös vähän suuntia. Ne sujuuihan kivasti kunhan välimatkat on lyhyitä, pidemmillä välimatkoilla Muru ei markkeeraa jostain syystä kunnolla, vann kun lähetän sen esim. oikealle, se ei mene suoraan damille vaan alkaa tehdä hakua. Taaksepäin lähetystä olen testannut pari kertaa, mutta pitäisi saada jonkun fiksumman neuvoja kuinka harjoitella sitä, kun ei Muru tajunnut mun pyrkimyksiä ollenkaan.

Lauantaina Murun veli Väiski oli saanut kolmannen sertinsä ja Suomen muotovalio siitä tulee heti kun taipparit menee läpi!!!! Heidin Lyra-holsku (Lupu Negru`s Serriadh Birka) oli ollut luonnetestissä saaden +157 pistettä (laukauskokematon) eli hienosti meni sielläkin.

Eilen olin Marskin majan läheisyydessä lenkillä Fannin ja Murun sekä Helin & Lailan ja Meerin kanssa. Muru oli innoissaan uusista leikkikavereista, varsinkin Laila (Pinegate`s Yellow Rose) oli kiva, ikäeroa  kun tytöillä on vaan pari kuukautta. Meeri (Follies Nome Della Rosa) on hiukan pidättyväinen ja epäluuloinen uusia tuttavuuksia kohtaan, mutta paria pientä välikohtausta lukuunottamatta kaikki tulivat toimeen kivasti. Fanni oli Meerin mielestä tosi kiinnostavan hajuinen, ja pyllyssä roikuttiin aluksi koko ajan, josta Fanni ei kauheasti tykännyt, mutta metsän muut hajut onneksi veivät pian voiton. Fanni ja Muru pääsivät heittämään myös talviturkin!!!

Tänään heti herättyäni kymmenen maissa kävin postista hakemassa vihdoin ja viimein Murun paperit. Myös Lahden näyttelystä tuli numerolappu ja aikataulu, sinne suunnitetaan sitten sunnuntaina. Kävin tyttöjen kanssa metsälenkillä ja sitten vein ne kotiin ja kävin tekemässä Fannille kevään ekan verijäljen huomiseksi. Saa nähdä kuinka hyvin peurankoipi löytyy, vai eteneekö Fanni taas kuin veturi...